Wie ben ik?

Edwin Dijkgat en sinds 2006 werkzaam als interim manager in de IT. Ik heb diverse rollen vervuld bij diverse bedrijven in verschillende branches.

Manager IT a.i. – Koninklijke Van Wijhe Verf
Scrum Master a.i. – GDF Suez / Engie Energy
Plv Infra Manager a.i. – GDF Suez / Engie Energy
Coördinator Infra a.i. – GDF Suez / Engie Energy
Tracklead Windows 7 migratie a.i. – GDF Suez / Engie Energy
Projectleider a.i. – GDF Suez / Engie Energy
Manager Serviceteam a.i. – ThiemeMeulenhoff
ITIL Consultant a.i. – ThiemeMeulenhoff
Change & Incident Manager a.i. – Koninklijke Wegener ICT/M
Manager Servicedesk, Fieldsupport a.i. – Getronics PinkRoccade

Wat motiveert mij?

Ik krijg energie als ik met de combinatie mens/proces/IT/Business bezig ben.
Ik krijg energie van veranderingen, van transformaties.
IT moet een toegevoegde waarde hebben en mensen/processen helpen.
De wereld veranderd en we moeten mee veranderen. Daar waar bij veel bedrijven IT een aparte (staf) afdeling is, zie je bij de succesvollere bedrijven dat IT geïntegreerd is is het business-proces. Door de vele mogelijkheden van de Cloud is het niet meer nodig om zelf een groot datacenter te onderhouden, maar kan je op basis van afroep serverkracht inzetten. En dat is binnen een paar minuten geregeld. Heb je het niet meer nodig dan is het afschalen zo geregeld. Daar heb je geen IT’er voor nodig.

IT is van de business en voor de business. IT afdelingen zullen kleiner worden door Cloud mogelijkheden, de IT medewerker zal niet meer werken vóór de business maar ín de business. De IT manager wordt een interne verkoper van Cloud gerelateerde diensten (IaaS, PaaS, SaaS). Stel je eens voor dat alle applicaties via de cloud ontsloten zijn, stel je eens voor dat ook de continuity / backup in de Cloud zit en stel je eens voor dat alle devices voorzien zijn van een snelle 5G verbinding.. hebben we dan nog een interne infrastructuur nodig? Met DNS/DHCP/Firewall?

Bovenstaand houdt mij bezig, welke mogelijkheden zijn er vandaag, welke mogelijkheden zijn er morgen en leveren wij (IT) nog steeds de juiste service/diensten?

Wil je mij inhuren of een gave vaste baan geven: bel mij op 0628534284 of stuur een mail naar edwin(appestaartje)ed-management.nl